2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında esrar ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek kucakin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Bunun önlemini de montaj esnasında yangın firması, kullanma esnasında ise binadan mesul zevat almalıdır.

Yangın Merdiveni Bapsı Nasıl Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Bapsı olarak bilindik kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın veya acil bir mevki çabucak insanların kolay bir itmesi ile içeriden dışarıya düz açılmaktadır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve ilgi etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik maddeleri ikaznca meydana getirilen düzenlemelerin kanatı keşik, tüm yapı sahiplerinin Yangın Merdiveni Yönetmeliği gereksinimlerini bilmesi gerekmektedir.

Yangın en ağır risk sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, beniâdem boşaltma rahatışı ve yangının dağıldığı alanların yoklama altında tutulması dirimsel ögönen taşımaktadır.

Yangın Kapısı esas amacı insanların beis gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve temel bapların yanı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın ciğerindeki farklı bir oda kapısı da olabilir.

Yangın merdiveninin aksiyonlevselliğini etkileyebilecek menfi hava koşullarına karşı dayanıklı olması için apotr kaplamalar

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da nazar önünde bulundurularak standartlara akla yatkın şekilde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının Yangın Kapısı da kuruluşlması gerekmektedir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak müntesip yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel düzenınmaktadır. Buna için yangın merdiveninin çizimini yapan tasarımcıdan çhileışan her bir personele denli tüm herkesin yangın merdiveni standartları göre eylem etmesi ve gerekli çdüzenışmaların da buna göre bünyelması gerekmektedir.

Kaçış yolları ve öbür tedbirler, yangın veya öbür müstacel durumlarda hayat emniyetliğinin sadece yekta bir tedbire dayandırılmayacağı halde tasarlanır.

Yangın Bapları tercihe göre; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapısının en esas kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

kaynağı bileğhizmettir]

Report this wiki page